About Me

My photo
saya dolly...panggil saya jessica alba...sebab saya hot macam dia..bulih jugak panggil saya datin dolly..

Wednesday, 28 September 2011

Friday, 23 September 2011

jika hari ini........

jika hari ni kita bukan sesape, jgn kita risau..esok lusa milik kita..biarkan mereka dengan sakti membuli diri..biarkan...satu hari nanti, bial sakti milik kita, rasakan pembalasan..

wahai insan pembuli, pemilih, pencaci..
ingat la setiap yang berlaku ada balasan 



KARMA..

kalau tak terjadi kat kamu, mungkin anak-anak kamu..adik beradik kamu..
so, beware guy..





entri tetiba nk emo..

Tuesday, 13 September 2011

wordless WEDNESDAY....


cik dolly suka band ni..

lagu :

  • MIMPI YANG MATI,
  • AKHIRAT,
  • SEPI SENJAKU, 
  • MY ALEXANDRA,
  • SYURGA LEBIH MENYAYANGIMU~

terjalinnya satu persahabatan di atas kawan atas kawan

walaweh...cik dolly wat ayat keling la...nak juga update entry wlpn tak de idea..hahha...
ni nak citer sal persahabatan atas sahabat atas sahabat..
nk citer sal sorang kawan cik dolly yang cik dolly berkawan sebab cik dolly kawan ng kawan dia..hahahhaa..keling bukan???
ini teh{ curi ur pic k}

okeh...nama dia teh o beng busuk :)..aku kenal sebab dia kawan ng kawan aku..misi terlampau {aku suka kutuk dia sebab dia tak baca blog aku}hahhaah...

aku jumpa teh masa dia datang tempat aku...
teh...
saya wat biOgrafi kamu ni..hahhahahah..promote my blog skit..hahahah..

nama dia teh fatihah, dok machang kelantan..cute n kurus macam lidi {opss..terkutuk pulak}..
blaja kt uitm major ekonomi..kunun nk jadi pakar ekonomi...suka musik n tahu main gitar [xsure} hahhaha...
suka warna hijau mcm kawn dia jugak..

dia itu gadis periang dan...............................................................................

[mls da nk taip]

preview RAYA TAK JADI

sources: google
hari ni cik dolly telah berkesempatan untuk menonton preview filem terbaru lakonan apek dan Johan raja lawak..
semalam kawan cik dolly yang kerja kat Sinar Harian call then tanya cik dolly nk g tak tengok preview RAYA TAK JAI (RTJ). cik dolly yang mati kebosanan semalam setuju ikut tgok preview cte tuh kt e @ curve damansara.. cik dolly naik kete sinara harian kot..hahha..


okeh..straight to da point ya..
cik dolly pon tengok la citer tu..okeh, secara peribadinya cik dolly tak rasa best. tapi ramai kat sana ckp best. taste masing-masing. cik dolly syok citer tu at 1st half je..lpas tu cik dolly rasa cter tu buat lawak ulang2 je...busan betul...

and satu lagi cik dolly nak war-warkan, smlam pengarah filem tu Prof. razak Moheiddin ) btul ke eja gtu??sori prof) mintak jasa baik para media untuk mendedahkan isu memilih filem untuk ditayang mengikut tema. ini sbb filem ni tpksa  ditayangkan pertengahan syawal. so, mcm tak sesuai la..

 so prof nak pihak FINAS kaji balik tentang tayangan filem beunsurkan 'themetic' ditayangkan mengikut hari terjadinya filem tu.. adow, belit ayat..mcm  kalau filem raya, ditayang musim raya.. so filem yang tak berkenaan tu ditayang lepas or before...

okeh, berbalik pada preview RTJ, cik dolly ada gak mnilai nilai-nilai murni yang diterapkan dalam flem tuh. contohnya kesabaran abang lakonan apek untuk memngingat kembali adiknya (johan) yang mengidap penyakit lupa setiap kali bangun tido.. ayat yang akan diulang ialah..,,,,

" aku syuib, abang kau. kau bob, adik aku..aku kerja bawak teksi, tu teksi aku..kau kerja pengawal keselamatan.."


keseluruhan filem tu. cik dolly bagi 3 bintang dari 5 bintang... hehhehe..




p/s: ini adalah pandangan cik dolly yang tak taw pun pape sal filem...heheheh :)


chill...heheh