About Me

My photo
saya dolly...panggil saya jessica alba...sebab saya hot macam dia..bulih jugak panggil saya datin dolly..

Tuesday, 13 September 2011

preview RAYA TAK JADI

sources: google
hari ni cik dolly telah berkesempatan untuk menonton preview filem terbaru lakonan apek dan Johan raja lawak..
semalam kawan cik dolly yang kerja kat Sinar Harian call then tanya cik dolly nk g tak tengok preview RAYA TAK JAI (RTJ). cik dolly yang mati kebosanan semalam setuju ikut tgok preview cte tuh kt e @ curve damansara.. cik dolly naik kete sinara harian kot..hahha..


okeh..straight to da point ya..
cik dolly pon tengok la citer tu..okeh, secara peribadinya cik dolly tak rasa best. tapi ramai kat sana ckp best. taste masing-masing. cik dolly syok citer tu at 1st half je..lpas tu cik dolly rasa cter tu buat lawak ulang2 je...busan betul...

and satu lagi cik dolly nak war-warkan, smlam pengarah filem tu Prof. razak Moheiddin ) btul ke eja gtu??sori prof) mintak jasa baik para media untuk mendedahkan isu memilih filem untuk ditayang mengikut tema. ini sbb filem ni tpksa  ditayangkan pertengahan syawal. so, mcm tak sesuai la..

 so prof nak pihak FINAS kaji balik tentang tayangan filem beunsurkan 'themetic' ditayangkan mengikut hari terjadinya filem tu.. adow, belit ayat..mcm  kalau filem raya, ditayang musim raya.. so filem yang tak berkenaan tu ditayang lepas or before...

okeh, berbalik pada preview RTJ, cik dolly ada gak mnilai nilai-nilai murni yang diterapkan dalam flem tuh. contohnya kesabaran abang lakonan apek untuk memngingat kembali adiknya (johan) yang mengidap penyakit lupa setiap kali bangun tido.. ayat yang akan diulang ialah..,,,,

" aku syuib, abang kau. kau bob, adik aku..aku kerja bawak teksi, tu teksi aku..kau kerja pengawal keselamatan.."


keseluruhan filem tu. cik dolly bagi 3 bintang dari 5 bintang... hehhehe..




p/s: ini adalah pandangan cik dolly yang tak taw pun pape sal filem...heheheh :)


chill...heheh

12 comments:

teh O beng said...

x acila cik dolly tgk doh!

dollina said...

well3..cik teh jgn jeles la..cik dolly mmg budah lucky,,,huhuh

teh O beng said...

hek eleh..mencik ai cik doly.....huh!

dollina said...

nati kita p tgok taw..hahah

teh O beng said...

cD blanje kite ye.?heheh

dollina said...

tiada peruntukan untuk hiburan

teh O beng said...

ahahaha...kalo sdiri tanggong bley.?tade kwn nk g nuntun :(

dollina said...

boleh3..hahhahah....
nty i teman k...

teh O beng said...

haaa..next weekend ko kite kua bejimba..hehehe...

dollina said...

kalau tiada aral melintang..insya allah...[ skema molep]

teh O beng said...

haha..sy pon same la..pape nt kite roger2 la ye...

dollina said...

ok bebeh